29 oktober 2018 • Erik van Dijk • 1 minuut • 466x gelezen 1 reactie(s)

Ook VPHuisartsen is tegen verplichte jaarlijkse accreditering

Deel dit artikel via          

Op 26 oktober is er een mail gestuurd door de door ons zeer gewaardeerde HRMO-beweging. Zij zijn samen met de landelijke huisartsopleidersvereniging LHOV de strijd aangegaan tegen de verplichte jaarlijkse accreditatie van huisartsopleiders. Immers, de huisartsopleiders zijn de enige huisartsen die momenteel verplicht zijn gesteld om een accrediteringsproces te doorlopen.

VPhuisartsen is al sinds vorig jaar met de LHOV in gesprek, omdat wij van mening zijn dat er géén verplichte accreditatie zou moeten zijn. En àls die er al is, dan zeker niet jaarlijks en niet op de manier zoals de accreditatieprocedures liepen.

Tevens hebben we dit met NPA (de belangrijkste vertegenwoordiger van accreditering in de huisartsenland) besproken en onze bezwaren neergelegd.

NPA heeft ons toen uitgenodigd zitting te nemen in het College van Deskundigen. Met de bedoeling de visie van de praktijkhouders duidelijk te laten horen en op die manier tot broodnodige verandering aan te zetten, hebben we daar zitting in genomen.

Het bleek meteen dat dit een moeizame weg was. Maar samen met de LHV zijn we druk gaan zetten op het proces, met als insteek in elk geval naar een driejaarlijkse accreditatie te gaan. Dit proces is ingezet en wordt door NPA onderzocht. Daarbij zullen wij ze kritisch volgen, omdat NPA niet altijd heeft laten zien tot heel veel verandering bereid te zijn, ondanks toezeggingen.

Wij steunen dus van harte de oproep van HRMO en LHOV. Hun aansporingen richting ons zien we als een aanmoediging om door te gaan op de weg die we al zijn ingeslagen.

Er is 1 reactie op dit artikel

  1. Marcel van Philips schreef:

    Ik ben van NPA bewust overgestapt naar HAZO24. Blijft wel een klus. Alles wat minder bureaucratisch kan juich ik toe.