25 augustus 2018 • Erik van Dijk • 1 minuut • 526x gelezen 0 reactie(s)

MedZ 4: op zoek naar alternatieven voor de ANW zorg

Deel dit artikel via          

In MedZ nummer 4 besteden we opnieuw uitgebreid aandacht aan het voor praktijkhouders zo belangrijke onderwerp ANW. Aan de problemen, maar vooral ook: aan de oplossingen. Want die zijn er! Er zijn al veel praktijken die binnen het huidige model werken aan oplossingen. Die best practices worden online volop gedeeld, en daar kun je als praktijkhouder direct je voordeel mee doen. Maar dat is wel dweilen met de kraan open. Vandaar dat we als VPHuisartsen van harte meewerken aan meer structurele oplossingen.

Rinske van de Goor, lid van de projectgroep ANW-zorg, vertelt over de samenwerking tussen VPHuisartsen, LHV en InEen en wat die oplevert aan interessante pilots. Daarbij kijken we natuurlijk met veel interesse naar de pilot uit onze eigen koker: die van de Spoedeisende Medische Dienst (SEMD).
Maar er gebeurt meer! Ook Roderick Runne van Primair Huisartsenposten heeft op dit gebied interessante dingen te melden. En dan is er nog de bijdrage van twee VWO-scholieren die de ANW-zorg onder de loep namen voor hun profielwerkstuk. ANW-zorg door de ogen van de jeugd: verfrissend en verrassend actueel!

Corné van der Meulen vertelt over 24-uurszorgconsumentisme en anonimiseren in de zorg en huisarts Els van Veen vertelt openhartig over haar autisme.. Tenslotte in de rubriek ‘Waar zijn we mee bezig’ een korte update over actuele dossiers van VPH.

MedZ nummer 4 viel deze week bij u in de bus. U kunt het nummer ook online lezen.