27 oktober 2017 • van Dijk • 2 minuten • 898x gelezen 0 reactie(s)

MedZ 5: leiderschap

MedZ In de MedZ die vandaag op uw deurmat of in uw brievenbus valt, ditmaal ruim aandacht voor een competentie die een steeds belangrijkere rol heeft in het 'profiel' van de praktijkhoudende huisarts: leiderschap.

Deel dit artikel via          

En hoe kan je beter beginnen dan met een blik terug en vooruit met de vertrekkende én de beoogde nieuwe voorzitter van onze vereniging? Gevolgd door een artikel op pagina 12 waarin de secretaris van de LOVAH, Roos Derks, uitlegt waarom vroeg beginnen met leiderschap zo belangrijk is. Anton Maes vertelt ons op pagina 18 en 19 hoe leiding geven ZINVOL moet zijn. Hoe de assistente tegen de huisarts als leider aankijkt, dat doet Marjan Sluis (bestuurslid NVDA) uit de doeken op pagina 20. Renee Weersma van het Platform Medisch leiderschap laat vanaf pagina 34 zien waarom alle artsen met de competentie leiderschap toegerust moeten zijn.

En verder in dit nummer: 12 vragen aan de Inspectie, en huisarts Annette Offringa over vitamine B12 n.a.v. het opinie-artikel van Mark Brueren in MedZ nr.4. En natuurlijk de vaste onderdelen waaronder de column van Rinske, de voorzitterscolumn, Huisarts & Hobby, Praktijk in beeld, en de bijdrage van de Stichting Beroepseer. Kortom: weer voldoende interessant leesvoer in deze nieuwe MedZ!

In elke editie van MedZ uiteraard ook de leukste video’s:

Het is niet mogelijk op dit artikel te reageren.