20 mei 2016 • Redactie • 2 minuten • 1.203x gelezen 1 reactie(s)

De toekomstvisie van de huisarts centraal in MedZ 3

MedZ VPHuisartsen debuteerde begin april op de Huisartsenbeurs van de LHV en indachtig de focus op de toekomst in deze MedZ was het een geslaagde dag. Hier kwam namelijk uit voort dat VPHuisartsen en LHV samen gaan optrekken in de bezwaren tegen de NZa. Hoofdredacteur Herman Suichies: 'Inderdaad, een eerste vorm van samenwerking.'

Deel dit artikel via          

De cover en het bijbehorende hoofdartikel worden gesierd door Toosje Valkenburg, onder meer huisarts in Gezondheidscentrum De Bilt. Ook is zij actief betrokken bij Het Roer Moet Om en de stip op de horizon luidt: meer regie in de eigen spreekkamer.

Naast Valkenburg kijkt ook LOVAH-voorzitter Anne-Eva Speeks naar de toekomst, die zij zonnig inziet: ‘Ik merk dat het “merk” huisarts heel goed op de kaart staat.’

Bomvol staat deze MedZ ook dit keer weer met een scherpe dialoog (Jan Frans Mutsaers en bestuurslid Dick Groot gaan in gesprek over innovatie; moet dat grootschalig of juist kleinschalig?), columns en tips. Hoe kom je bijvoorbeeld tot een papierloze praktijk – vaak nog toekomstmuziek – met behulp van de ICT-ladder?

En uiteraard nog veel meer, allemaal online te lezen in de online viewer onderaan deze pagina.

De links van pagina 46

Zoals in elke MedZ worden ook dit keer tips gegeven voor leuke en informatieve filmpjes. De links op pagina 50 in het blad corresponderen met onderstaande YouTube-pagina’s:

  • Opperste concentratie bij het evenwicht van één veertje:
  • Een zeer verrassend schilderij:
  • Je begrijpt niet hoe ze het kunnen filmen:
  • Een must see voor zorgverleners, Andries Baart:
  • Uit toren C, te grote schaamlippen:

Benieuwd naar de complete derde editie van de derde jaargang van MedZ? Bekijk het blad in onderstaande online viewer:

Er is 1 reactie op dit artikel

  1. Nico Terpstra schreef:

    Samenwerking is mooi, een stap vooruit. Maar ik vrees dat deze associatie met de veel kleinere VPH voor de LHV op de modderschuit wordt, en dat de LHV zich gesterkt voelt om verder te transformeren in een club voor Hidha’s, Huisartsen in loondienst, Huisarts-waarnemers en Huisarts-assistentes.
    Voor praktijkhouders is wat mij betreft de LHV passé, of er zou nu iets heel bijzonders moeten gebeuren. Met hun hijgerige verlangen om namens ondergeschikten de machthebbers te dienen, is niet meer scherp te krijgen wat de toegevoegde waarde van de LHV voor onafhankelijke, professionele geesten nog is.