11 februari 2018 • Bestuur • 1 minuut • 855x gelezen 1 reactie(s)

Winnaar Hans Nobel Courage! prijs 2018 bekend

Nieuws, Persberichten, Vereniging Vandaag, zondag 11 februari, is het acht jaar geleden dat de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen is opgericht. 2018 zal het eerste jaar zijn dat de Hans Nobel COURAGE! prijs wordt uitgereikt.

Deel dit artikel via          

De Hans Nobel COURAGE! prijs is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan huisarts Hans Nobel (1949-2017), een medestrijder voor de belangen van de huisartsengeneeskunde en tevens één van de oprichters van VPHuisartsen.

De prijs staat voor zijn kritische, maar opbouwende geest; zijn manieren de strijd op te schudden; zijn aandacht voor persoonlijke verhoudingen en voor de persoon zelf; zijn grote betrokkenheid bij de beroepsgroep; zijn scherpe oordeel en gevoel voor rechtvaardigheid; zijn energie en doorzettingsvermogen; zijn warsheid van conventies en voor zijn humor.

De prijs staat natuurlijk ook voor het gedachtengoed van VPHuisartsen, het behoud van het huisartsenvak en de rol van de huisarts als familiedokter.

De Hans Nobel COURAGE! prijs is niet alleen een waardering voor de persoon of instantie die de kernwaarden van het huisartsenvak uitdraagt en de belangen van de huisartsgeneeskunde behartigt, maar ook een aanmoediging om hiermee door te gaan.
Uit de achttien personen en/of instanties die zijn voorgedragen heeft de jury één persoon unaniem verkozen tot winnaar. Deze persoon zal maandag 12 februari door ons worden ingelicht.

VPHuisartsen en de jury hebben ervoor gekozen de prijs, een zilveren penning en een geldbedrag, op 22 maart te overhandigen.
Bij deze wordt u door de jury (Marielene van der Velden, Erik van Dijk namens VPHuisartsen, en Calculus Software) en de familie van Hans Nobel van harte uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen. Nadere informatie hierover volgt via onze website.

Er is 1 reactie op dit artikel

 1. Peter Staal schreef:

  Beste Bart,
  Wat een eer voor je om deze prijs te winnen, al was het maar als eerbetoon aan zijn naamgever, Hans Nobel.
  Beetje jammer dat je het niet de Nobelprijs kan noemen (hoewel hier landelijk lijkt me dat eigenlijk wel kunnen).
  Een hart onder de riem voor al het gedane werk en inspiratie voor de toekomst.

  Courage!
  (vrij naar hansn)