8 mei 2015 • Bestuur • 3 minuten • 7.843x gelezen 6 reactie(s)

Leden VPHuisartsen 10 procent korting op AOV-premie

Vereniging Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 april jongstleden werd bekend dat de Goudse Verzekeringen met een interessant aanbod voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is gekomen. Dit geldt voor zelfstandige huisartsenpraktijkhouders en waarnemers die werken voor eigen rekening en risico. Bij de totstandkoming van deze AOV is het bestuur van VPHuisartsen nauw betrokken geweest.

Deel dit artikel via          

Er bestaat een gelijkwaardige risicodekking vergeleken met de gangbare concurrenten. Het reguliere tarief is echter lager en daardoor ook op lange termijn blijvend voordeliger.

Mantelovereenkomst

Op 24 april ondertekenden de besturen van VPHuisartsen en Goudse Verzekeringen de Mantelovereenkomst. Hierin wordt een exclusieve, doorlopende korting van 10 procent op de reguliere AOV-premie toegekend aan leden van VPHuisartsen, naast een instapkorting van 20, 10 en 5 procent over de eerste drie verzekeringsjaren.

Daarnaast sloot het bestuur een samenwerkingsovereenkomst met de directie van Van Lanschot Chabot voor een verkort AOV-adviestraject bij het tot stand komen van de AOV. Leden van VPHuisartsen genieten daarbij een korting van 20 procent op bemiddelings- en adviseringskosten.

De overstap vanuit de huidige verzekering beneden de 50 jaar gaat eenvoudig met een verkort vragenformulier. Boven de 50 maakt een keuring deel uit van het oversluittraject. De AOV kan natuurlijk ook via een eigen adviseur worden afgesloten.

Initiatief VPHuisartsen

Het bestuur van VPHuisartsen nam het initiatief richting Goudse Verzekeringen en Van Lanschot Chabot omdat veel van onze leden klaagden over het vervallen van de 10 procent korting door Movir na beëindiging van het LHV-lidmaatschap. Ondanks herhaald overleg bleek de Movir-directie echter niet bereid om ook de leden van VPHuisartsen een premiekorting aan te bieden.

De voorwaarden en de prijs die Goudse Verzekeringen hanteert zijn concurrerend ten opzichte van de meest gangbare concurrenten.

De voorwaarden en de prijs die Goudse Verzekeringen hanteert zijn concurrerend ten opzichte van de meest gangbare concurrenten. Het gaat om een ‘sommenverzekering’ waarbij de verzekerde som wordt uitbetaald bij arbeidsongeschiktheid. Er is sprake van een echte ‘beroepsdekking’, wat inhoudt dat bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid geen verplichting bestaat restcapaciteit in te zetten met iets anders dan huisartsgeneeskundige werkzaamheden.

Serieus risico

Henk Reinders, senior accountmanager Branches bij De Goudse: ‘Voor praktijkhoudende huisartsen en waarnemers is uitval een serieus risico met verstrekkende gevolgen, ook voor het gezin van zo’n arts. Daarom wachten we niet tot het misgaat, maar treden we bij de eerste signalen van stress of burn-out preventief op door coaching aan te bieden aan de arts en zijn of haar gezin.

Dick Groot, penningmeester van VPHuisartsen, rekent voor: ‘De kortingen kunnen flink oplopen. Mijn huidige AOV kost met 10.000 euro per jaar. Bij De Goudse zou daar zo’n 3000 euro vanaf gaan. Dat is toch een leuke vakantie.’

‘De verzuimdrempel bij praktijkhouders is hoger en de hervattingsdrempel is lager dan gemiddeld in vergelijking met huisartsen in dienstverband.’

Reinders: ‘Deze AOV is een stuk goedkoper dan een vergelijkbare verzekering bij andere verzekeraars. Dat komt doordat wij hier te maken hebben met een specifieke beroepsgroep die een laag risico op uitval heeft. De motivatie in deze beroepsgroep is zeer hoog. Er moet heel wat gebeuren voordat een praktijkhoudende huisarts zich ziek meldt en deze mensen gaan ook zo snel mogelijk weer aan het werk.’

De accountmanager vervolgt: ‘De verzuimdrempel bij praktijkhouders is hoger en de hervattingsdrempel is lager dan gemiddeld in vergelijking met huisartsen in dienstverband. Logisch dus dat ook de prijzen van de AOV voor praktijkhouders lager zijn dan die van een AOV die geldt voor de hele beroepsgroep.’

‘Dat huisartsen nu een aanzienlijke financiële besparing kunnen realiseren op hun huidige AOV-premielasten, is buitengewoon plezierig’, vindt ook Hans Nobel, secretaris van VPHuisartsen. ‘Dat Movir VPH-leden bleef uitsluiten van premiekorting heeft uiteindelijk bijgedragen aan onze zoektocht naar een betrouwbaar alternatief. Daarin zijn we meer dan geslaagd.’

Zie voor aanmelding:
Interesseformulier AOV de Goudse [docx]
Stappenplan Van Lanschot Chabot [pdf]

Foto boven v.l.n.r.: Marcel Moons (Directeur Zakelijk de Goudse Verzekeringen), Hans Nobel (Secretaris VPHuisartsen) en Dick Groot (Penningmeester VPHuisartsen).

Er zijn 6 reacties op dit artikel

 1. A ten Have schreef:

  Hoe zit het met een evt. Overstap, als je de premie bij de Movir 5 jaar vat hebt staan? Neemt de Goudse dit over? wat zijn consequenties van een evt. Overstap? Hebben andere leden hier ervaring mee? Mijn adviseur laat mij weten dat ik nu niet over zou kunnen stappen? Is dit correct, of spelen hier andere finan. Belangen?

  ik had al eens vaker gevraagd of zij korting bij de Movir konden bedingen. gelukkig is het de VPH wel gelukt met deze verzekering. Heel goed!

  • Henk Reinders schreef:

   beste meneer/mevrouw Ten Have,

   Is het mogelijk dat uw adviseur even kontakt met mij opneemt? Dan kunnen wij gezamenlijk bekijken of een overstap ook voor u interessant en verantwoord is.
   Ik ben bereikbaar via 06-51344712 of via mail hreinders@goudse.com
   vriendelijke groet
   Henk Reinders
   Branches & Koepels

 2. Bart Adèr schreef:

  Goed werk, mensen!

 3. Hans Nobel schreef:

  Behalve bij Van Lanschot Chabot kunt u de AOV van de Goudse natuurlijk ook via uw eigen adviseur laten afsluiten.

 4. Herman Suichies schreef:

  Naar V Lanschot Chabot, Statenlaan 8, 5223 LA in ‘s-Hertogenbosch (zie stappenplan)

 5. Ervina Erceg schreef:

  Beste,

  Waar interesseformulier naar toe moet.

  Met vriendelijke groet,

  E. Erceg