Wat is het verschil tussen een PGO en een portaal?

PGO in combinatie met portaalIedere burger kan een PGO kiezen. Dit werkt dan naast het portaal wat eventueel bij de huisarts wordt gebruikt. Via het portaal kan de gebruiker bijv. een afspraak maken en herhaalmedicatie aanvragen, wat (nog) niet via het PGO mogelijk is. Als praktijk kun je ook een PGO aanraden, bijvoorbeeld het PGO…

Wat kost een DVZA?

Er zijn structurele kosten (onderhoud en beheer) die in rekening kunnen worden gebracht bij de huisartsen of een samenwerkingsverband van huisartsen. De HIS-leveranciers nemen hierover beslissingen; huisartsen of huisartsenkoepels zijn hier niet bij betrokken, terwijl de praktijken wel de rekening hiervoor gepresenteerd krijgen. Daarom hebben LHV, InEen en OPEN verzocht om hier landelijk een oplossing…

Wat is een DVZA?

Een Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) is nodig voor het veilig kunnen uitwisselen van gegevens tussen een huisartsinformatiesysteem (HIS) en een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO), of bijvoorbeeld een ander datasysteem. De DVZA zorgt voor de ‘stekker’ aan de HIS-zijde. Aan een DVZA worden eisen gesteld. Deze zijn opgenomen in het Medmij-afsprakenstelsel. Medmij toetst of een DVZA voldoet…

OPEN. Kies ik een portaal of een PGO?

Portaal Het dossier wordt beheerd door de huisarts. Inzage bij één zorgverlener (de huisarts). Patiënt heeft geen keuzevrijheid. Geeft geen mogelijkheid om informatie te delen met derden. Afspraken en herhaalmedicatie mogelijk. PGOEen ‘eigen dossier’ dat de patiënt zelf beheert (bijv. als app op de mobiele telefoon).Inzage bij meerdere zorgverleners, de patiënt bepaalt welke zorgverlener.De patiënt bepaalt zelf welk PGO hij kiest (inmiddels zijn er meer dan 30…