VPH heeft: 1245 leden

Lid worden? Schrijf je in via onderstaande knop (een formulier opent in een nieuw venster of tabblad).
U krijgt direct een bevestiging via uw e-mail dat uw inschrijving in behandeling wordt genomen (controleer ook uw map met ongewenste mail wanneer u niets heeft ontvangen)

inschrijven

Leden ontvangen 10% korting op hun AOV-premie

Ben of word je lid van VPHuisartsen? Dan heb je als lid recht op 10% korting op je AOV-premie! Meer weten? Lees hier meer.


5 soorten leden

VPHuisartsen kent 5 soorten leden.

  1. Gewone leden zijn huisartsen die voor eigen rekening en risico praktijk uitoefenen, al dan niet in samenwerkingsverband. Zij sturen de vereniging aan met hun stem tijdens ledenvergaderingen en met hun antwoorden op ledenpeilingen. Gewone leden betalen het maximum contributiebedrag van €400,- per jaar. Indien de echtgenoot/partner van een huisarts reeds gewoon lid is, geldt een gereduceerd contributiebedrag van € 200 per jaar (‘partner-lidmaatschap’).
  2. Aspirant leden zijn huisartsen die aan bovenstaande voorwaarden nog niet voldoen, maar voornemens zijn binnen twee jaar praktijkhouder/associé te worden. Denk aan HIDHA’s en zelfstandig waarnemers. Aspirant leden hebben toegang tot de ledenvergaderingen maar hebben nog geen stemrecht. Zij betalen een gereduceerd contributiebedrag van €150,- per jaar voor de maximale duur van twee jaar.
  3. AIOS leden zijn in opleiding tot huisarts. Zij hebben toegang tot de ledenvergaderingen maar geen stemrecht. Zij kunnen gratis lid worden van VPHuisartsen.
  4. Sympathisanten steunen het gedachtegoed van de vereniging maar missen de kwalificaties om lid of aspirant-lid te worden. Zij hoeven ook geen arts te zijn. Sympathisanten kunnen meespreken in de fora en op discussielijsten maar zij hebben geen toegang tot de ledenvergadering. Zij betalen een vrijwillige bijdrage waarvan het minimumbedrag van €150,- per jaar is vastgesteld door de ledenvergadering.
  5. Seniorleden zijn gepensioneerde huisartsen die niet meer werkzaam zijn als praktijkhouder of waarnemer. Seniorleden hebben toegang tot de ledenvergadering maar geen stemrecht. Zij betalen een contributie van € 25 per jaar