“Er bestaat een gelijkwaardige risicodekking vergeleken met de gangbare concurrenten. Het reguliere tarief is echter lager en daardoor ook op lange termijn blijvend voordeliger.”

Mantelovereenkomst

Reeds op 24 april 2015 ondertekenden de besturen van VPHuisartsen en Goudse Verzekeringen de Mantelovereenkomst. Hierin wordt een exclusieve, doorlopende korting van 10 procent op de reguliere AOV-premie toegekend aan leden van VPHuisartsen, naast een instapkorting van respectievelijk 20, 10 en 5 procent over de eerste drie verzekeringsjaren.

Daarnaast sloot het bestuur een samenwerkingsovereenkomst met de directie van Van Lanschot Chabot voor een verkort AOV-adviestraject bij het tot stand komen van de AOV. Leden van VPHuisartsen genieten daarbij een korting van 20 procent op bemiddelings- en adviseringskosten.

De overstap vanuit de huidige verzekering beneden de 50 jaar gaat eenvoudig met een verkort vragenformulier. Boven de 50 maakt een keuring deel uit van het oversluittraject. De AOV kan natuurlijk ook via een eigen adviseur worden afgesloten.

De voorwaarden en de prijs die Goudse Verzekeringen hanteert zijn concurrerend ten opzichte van de meest gangbare concurrenten. Het gaat om een ‘sommenverzekering’ waarbij de verzekerde som wordt uitbetaald bij arbeidsongeschiktheid. Er is sprake van een echte ‘beroepsdekking’, wat inhoudt dat bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid geen verplichting bestaat restcapaciteit in te zetten met iets anders dan huisartsgeneeskundige werkzaamheden.

Serieus risico

Henk Reinders, senior accountmanager Branches bij De Goudse: ‘Voor praktijkhoudende huisartsen en waarnemers is uitval een serieus risico met verstrekkende gevolgen, ook voor het gezin van zo’n arts. Daarom wachten we niet tot het misgaat, maar treden we bij de eerste signalen van stress of burn-out preventief op door coaching aan te bieden aan de arts en zijn of haar gezin.

Dick Groot, voorzitter van VPHuisartsen, rekent voor: ‘De kortingen kunnen flink oplopen. Mijn huidige AOV kost me 10.000 euro per jaar. Bij De Goudse zou daar zo’n 3000 euro vanaf gaan. Dat is toch een leuke vakantie.’

“De verzuimdrempel bij praktijkhouders is hoger en de hervattingsdrempel is lager dan gemiddeld in vergelijking met huisartsen in dienstverband.”

Reinders: ‘Deze AOV is een stuk goedkoper dan een vergelijkbare verzekering bij andere verzekeraars. Dat komt doordat wij hier te maken hebben met een specifieke beroepsgroep die een laag risico op uitval heeft. De motivatie in deze beroepsgroep is zeer hoog. Er moet heel wat gebeuren voordat een praktijkhoudende huisarts zich ziek meldt en deze mensen gaan ook zo snel mogelijk weer aan het werk.’

De accountmanager vervolgt: ‘De verzuimdrempel bij praktijkhouders is hoger en de hervattingsdrempel is lager dan gemiddeld in vergelijking met huisartsen in dienstverband. Logisch dus dat ook de prijzen van de AOV voor praktijkhouders lager zijn dan die van een AOV die geldt voor de hele beroepsgroep.’

Aanmelden?

Interesse in de AOV oplossing van De Goudse? Neem contact op met een adviseur bij u in de buurt. Dit kan via de website van De Goudse. Of maak gebruik van de aanbieding van Van Lanschot.

Interesseformulier AOV de Goudse [docx]
Stappenplan Van Lanschot Chabot [pdf]