UitgelichtVereniging

De winnaar van de Hans Nobel Courage! penning 2019 is bekend. De jury, bestaande uit de initiatiefnemers Calculus Software en VPHuisartsen, de echtgenote van Hans Nobel: Marielene van der Velden en de winnaar van vorig jaar, Bart Meijman, was na de eerste beoordeling van de 8 genomineerden gekomen tot een selectie van 3 gegadigden voor de prijs. Vervolgens is daaruit de winnaar gekozen: Daniëlle van Oostendorp – van Weegen.

Danielle was totaal verrast toen zij vandaag werd gebeld en te horen kreeg dat ze de penning gewonnen had. ‘Ik wist helemaal niet dat ik genomineerd was’, aldus een blije winnares, die zich ook vereerd voelde. Op de vraag ‘waarom ben ik dan de winnaar?’ kreeg zij te horen dat zij de prijs onder andere te danken had aan het feit, dat zij als schrijfster van de basisversie van het manifest van de West-Friese huisartsen,dat verder met haar collega’s werd uitgewerkt, de belangen van praktijkhoudende huisartsen in haar eigen regio, maar ook landelijk, weer eens goed onder de aandacht wist te krijgen, op een wijze die helemaal passend is bij het gedachtegoed van VPH. Het manifest kreeg uitgebreide aandacht op onze website en in de landelijke media.

Op 14 maart, tijdens de uitreiking van de penning en het bijbehorende geldbedrag van €5000, zal het volledige juryrapport worden voorgelezen. U bent van harte welkom om daar bij aanwezig te zijn, ook als u geen lid bent van VPH. Over de verdere invulling van deze (donderdag)avond wordt u via onze website en via twitter op de hoogte gehouden.

Daniëlle, van harte gefeliciteerd!


2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Plaats reactie