10 oktober 2017 • van Dijk • 1 minuut • 864x gelezen 2 reactie(s)

Teken de petitie inzake sleepwet [gesloten]

Nieuws VPHuisartsen roept haar leden en iedereen die zich zorgen maakt over de steeds verder gaande aantasting van de privacy op, om een petitie te tekenen.

Deel dit artikel via          

Deze petitie, https://teken.sleepwet.nl , gaat over een reeds door Tweede en Eerste Kamer aangenomen wet, waarin inlichtingendiensten verregaande bevoegdheden krijgen om bij verdenking op terrorisme allerlei data te verzamelen en te analyseren, zelfs uit medische dossiers.

De petitie vraagt om een raadgevend referendum, waarbij Nederleanders hun regering kunnen vragen die wet te heroverwegen. Naast dit referendum hebben diverse maatschappelijkse organisaties, ICT bedrijven, juristen en burgerrechten organisaties zich verenigd om zo nodig een rechtszaak daarover te gaan voeren.

VPHuisartsen is, zoals u gewend bent van ons, altijd beducht op de aantasting van ons beroepsgeheim. De juridische strijd inzake het LSP is daar een voorbeeld van. Overigens is deze sleepwet ook van toepassing op dat LSP, zoals overigens alle medische registratiesystemen. Zelfs uw HIS of KIS kan bij verdenking door de overheid gehackt of bekeken worden. In feite het einde van ons al zo lang bestaande beroepsgeheim. Dus teken nog deze week, en attendeert zoveel mogelijk mensen in uw omgeving op deze petitie. Voór 16 oktober moeten alle stemmen binnen zijn. Er zijn minimaal 300.000 stemmen nodig, op dit moment zijn deze ook reeds binnen, maar door te tekenen geeft u ook nu nog een duidelijk signaal af.

Voor nadere inlichtingen zie ook: https://www.lhv.nl/actueel/nieuws/nieuwe-aftapwet-beperkt-het-medisch-beroepsgeheim

Er zijn 2 reacties op dit artikel

  1. Alemeh schreef:

    Graag wil ik meedoen met petitie . Hebt u een mogelikheid om het te verlengen?
    Groeten

    • van Dijk schreef:

      Beste Alemeh, de petitie is inmiddels gesloten en kan niet door ons verlengd worden. Maar ik kan u mededelen dat de petitie succesvol is geweest omdat de minimaal 300.000 handtekeningen ruimschoots zijn behaald. Het referendum over de sleepwet komt er dus.